Weet je nog? #2

Weet je nog? #2

Je ziet het al aan de foto hè. Het cassettebandje. Wat was dat ding fantastisch. En als je het opnieuw wilde luisteren moest je het even terugdraaien met een potlood. Zullen er veel kinderen zijn die niet weten wat een cassettebandje is? Ik vroeg het aan mijn zusje….

Mijn zusje is 15 dus eigenlijk niet eens piep jong. Zij wist dan ook wel ongeveer wat het was maar dat komt vooral omdat ze mijn oude bandjes kreeg. Daar gaat mijn kleine onderzoekje. Eigenlijk wel een gek idee dat we nu YouTube openen of Spotify…. Maakt het toch iets minder speciaal hè?

msn 229x300 - Weet je nog? #2

MSN
Herken je die nog? JA! MSN! Jeetje wat een uitkomst was dat. Na schooltijd schreeuwde je over je schouder:” Over een kwartier op MSN?” En als je crush niet tegen je ging praten ging je een stuk of 10 keer online en weer offline. Voor de jonkies onder ons…. MSN is eigenlijk een beetje de voorloper van “WhatsApp. Alleen dan op de computer. WhatsApp is dus véél handiger! Naast WhatsApp had je ook nog “ping”. Schat wat is je ping, voeg me toe op BBM. Was ook fantastisch. Daar had je eigenlijk al de “blauwe vinkjes”!

Bron: YouTube

Hyves enzo
En in de tijd van MSN had je ook Hyves. Met de dansende bananen en de krabbels. En wat dacht je van de; R+R? Respect én reactie. In mijn belevenis was dit ook opeens helemaal niet meer cool toen Facebook om de hoek kwam kijken. Daar gingen alle respects, reacties en krabbels. Volgens mij is Hyves nu een platform met allemaal spelletjes. Was ook mega hip toen. Websites als; funnygames of spele.nl. En je had websites waar je bekende mensen kon aankleden iets met paperdoll ofzo. Fantastisch vond ik dat. Net zoals; The Sims. Vind ik stiekem nog steeds leuk. Ik weet alleen niet hoe ik het op mijn macbook moet krijgen.

 

Dit was deel twee! En dit is nog lang niet alles natuurlijk………. 😏

 

Bron uitgelichte afbeelding: klik
Bron foto: klik

 

IMG 9776 300x300 - Weet je nog? #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge