10 dingen die iedere krullenbol herkent

10 dingen die iedere krullenbol herkent

Ja, want eigenlijk ben ik ook een ‘krullenbol’. Dat zou je niet zeggen als je al mijn selfies bekijkt hè? Ik zorg er ook altijd voor dat ze keurig zijn plat gestreken. Een enkele keer laat ik mijzelf een krullenbol zijn en dan is men af en toe in de war. En ook dan zorg ik er voor dat de bovenkant goed getemd is. De volgende uitspraken komen je dan ook zeker bekend voor.

Ik ben natuurlijk wel gewoon blij met mijn haar hoor. Maar zoiets hoor je zo vaak. Mensen met steil haar willen graag krullen en andersom. En steil haar lijkt me een stuk makkelijker dan krullen. Helemaal als je van die kleine krullen hebt. Mijn krullen zijn nog best losjes.. Kan dat? Oké genoeg. Tijd voor een lijstje!

‘Hoe vaak borstel jij je haar?’

Houd dat ding alsjeblieft uit mijn buurt. Een borstel vind ik echt vreselijk. Voor zowel mijn krullen als mijn gestijlde haar. Mijn krullen schieten werkelijk waar alle kanten op als ik er een borstel doorheen haal, echt niet oké. Ik borstel mijn haar sowieso heel weinig. Alleen voordat ik het ga wassen en tijdens het wassen ga ik er met zo’n mega kam doorheen en dat is het wel zo’n beetje. Ik kam mijn haar altijd met mijn vingers.

Regen is echt niet onze beste vriend

Mijn haar kan ook enorm pluizen dus als het regent wil ik het liefst een mega paraplu boven mijn hoofd. En ook dat helpt niet echt, want het blijft natuurlijk vochtig om mij heen. In de winter is dit nog redelijk op te lossen door een knot onderin je nek te maken en een mega shawl om te doen. In de zomer levert dat nogal vreemde blikken. Heel apart.

We hebben een hele voorraad aan anti-pluis middeltjes

Jep guilty. Ik heb een hele verzameling oliën in de badkamer staan. Helpt het? Wil je een eerlijk antwoord? De drogisterij merkjes werken, bij mij, voor geen meter. Ik ben begin dit jaar bij ‘COSMO’ geweest op de Zuidas en zij hadden een olie van Sebastien en dat hielp wél en rook mega lekker. Het is de ‘Dark oil’. Uiteraard wel iets duurder dan een Andrélon crème maar goed. Oh en ik heb toen ook een Olaplex behandeling gehad. Ook heel fijn!

10 dingen die iedere krullenbol herkent

Even een moment stilte voor dit lange haar. Ik heb misschien een beetje spijt dat ik het heb geknipt. En dit is best een oude foto.

Mensen zitten regelmatig aan je haar

Ik weet niet wat dat is maar krullen zien er blijkbaar uit om lekker in te graaien. Prima hoor, maar ik heb er net een half uur aan lopen friemelen om het mooi te krijgen. Achja, we zien het maar als een compliment.

Is het je echte haar?

Ik weet het nooit zo goed met deze opmerking. In mijn geval snap ik het wel een beetje, omdat mensen mij altijd zien met steil haar maar toch. Ik denk dat niemand 2 uur eerder gaat opstaan om te gaan vechten met een krultang…. Als je om half 9 moet beginnen. Laat mij die 2 uur maar in bed doorbrengen. Toch? Of heb ik het mis?

via GIPHY

Haren wassen is een hele work-out

Je kan niet even snel je haar wassen en weer drogen. Onmogelijke zaak. Ook is het nog een hele zoektocht om de juiste shampoo te vinden. Ik was mijn haar met ‘Curly Wurly‘ van LUSH en dat vind ik een hele fijne. Je moet wel even goed opletten bij het uitspoelen, want er zitten stukjes kokos in. Ik vond af en toe nog een stukje.

De kapper is altijd een dingetje

Hier heb ik zelf eigenlijk geen problemen mee omdat ik mijn haar altijd steil draag, maar ik hoor van mijn mede krullenbollen dat het toch wel een ding is. Krullen schijn je te moeten knippen als het droog is omdat je dan meteen ziet hoe het valt. Ja dat klinkt in mijn oren eigenlijk wel erg logisch.

Er is vaak 1 krul die geen zin heeft om een grote krullenfamilie te zijn

Dan zit je hele kapsel prachtig en dan is er weer net 1 krul die de andere kant opstaat. Echt kak dus.

10 dingen die iedere krullenbol herkent

Het duurt een eeuwigheid tot het droog is, want je wil het liever niet föhnen

De föhn is mijn beste vriend en ik heb ook een beetje schijt aan het ‘hitte is slecht voor je haar’ riedeltje. Af en toe moet je een tikkeltje rebels zijn hè. Maar! Ik laat het op een vrije dag ook regelmatig aan de lucht drogen hoor. Ik ben er geen fan van maar het zal ongetwijfeld fijner zijn voor je haar dus vooruit.

Maar hey! We hebben wel ALTIJD een natuurlijke volume waar we geen fluit voor hoeven te doen!

En dat is toch mooi even een vette pluspunt. Volumepoeders? Ah houd op. Niet nodig! En dat mag ook best gezegd worden. Krullen zijn absoluut niet stom maar af en toe gewoon lastig.

 

Lieve krullenbollen, ben ik nog een mega ‘struggle’ vergeten?

Liefs,

Kim-Elise

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge