10 x Waarom je moet gaan hardlopen!

10 x Waarom je moet gaan hardlopen!

Hardlopen is fijn, maar niet iedereen denkt daar hetzelfde over. Het is zwaar, je hebt doorzettingsvermogen nodig, het schijnt slecht te zijn voor je knieën en je krijgt er een hangkont van, zeggen ze. Maar er zijn ook leuke dingen, écht!

Ik probeer al jaren te hardlopen maar mijn doorzettingsvermogen ontbrak dus. Iedere keer begon ik met 1 minuut rennen en dan weer 1 minuut stevig door wandelen. Een goede oefening maar erg saai als je dat allemaal in je eentje moet doen. En toen begon ik dus in maart met de Start to Run. Na 7 weken liep ik 3 km! En dan is het opeens wel heel erg leuk, want dan wil je steeds verder en sneller. Op dit moment ren ik ruim 7 km. Vind ik wel een beetje jammer, maar ik heb anderhalve maand niks kunnen doen dus dan is het nog best goed! Maar waarom is hardlopen nou zo fijn?

1. Een logische, het is goed voor je conditie

Bewegen is goed voor je en dit is ook nog eens buiten! En ehh je krijgt er ook mooie benen van. Oh en ik heb geen hangkont dus die roddel klopt niet denk ik. Hardlopen maakt trouwens ook je koppie leeg.

10 x waarom je moet gaan hardlopen

2. Je kan altijd beginnen dus geen excuses!

Je hoeft niet te wachten tot een bepaalde maand of datum. Trek je schoenen aan en ga naar buiten. Als je mee wilt doen aan een hardloopcursus is dat natuurlijk een ander verhaal. De Yakult Start to Run begint in september weer geloof ik!

3. Je bent lekker buiten

Buiten zijn is goed voor je. En hardlopen doe je toevallig buiten, tenzij je fan bent van een loopband. Je kan in het bos lopen ( denk om een duinkaart!), op het strand, op de baan, door de weilanden noem maar op.

4. Het is gezellig

Je leert allemaal nieuwe mensen kennen als je een hardloopcursus volgt. Dat is ook leuk voor later. Ik loop zelf graag alleen of met mijn vader en de hond. Alleen lopen vind ik fijner omdat ik dan echt mijn hoofd kan leegmaken. Ik heb wel altijd mijn telefoon mee voor de zekerheid.

5. Het is eigenlijk gratis

Je moet alleen kleding en schoenen aanschaffen maar een maandelijkse bijdrage hoef je niet te betalen. Dit is natuurlijk anders als je je aansluit bij een vereniging. Je kan dus een goede conditie opbouwen en een mooi lijf krijgen voor noppes!

6. Er zijn veel verschillende soorten

Je kunt natuurlijk gewoon de straat op maar je kan ook een trailrunning doen. Dan loop je op onverharde paden. Zelf vind ik dat een beetje spannend omdat ik bang ben dat ik door mijn enkels ga. Naast een trailrunning heb je ook nog een interval training. Dit kun je toepassen om sneller te worden.

10 x waarom je moet gaan hardlopen

7. Statistieken bijhouden

Zelf ben ik gek op statistieken en ik houd dan ook alles bij. Ik gebruik de app ‘STRAVA’ op mijn Apple Watch. Ik vind het leuk om te zien dat ik sneller wordt en dat motiveert ook heel erg!

8. Ga de strijd aan met jezelf en schrijf je in voor een leuke loop

Ik heb me in maart meteen ingeschreven voor de Damloop by night. 8 km rennen in de avond met allemaal lichtjes! Ik ga samen met een grote groep van de Start to Run en met mijn vader. Volgend jaar wil ik graag mee doen met de échte Dam tot Damloop en dan graag voor de ‘Hartstichting’. Voor de Damloop by night zijn nog plekken!

9. Het is goed voor veel

En met veel bedoel ik; Je weerstand, je gaat beter slapen, je krijgt sterkere botten, je krijgt een gezonde huid, het zorgt voor een goede spijsvertering en je menstruatie pijn schijnt minder te worden. Lucky me, ik heb daar nooit zo’n last van dus ik weet niet of het echt helpt. 

10. Je wordt er écht gelukkig van! Echt!

Ja, want door het hardlopen komt er endorfine vrij en dat is een gelukshormoon!

 

Dit waren mijn 10 redenen om te gaan hardlopen! Loop jij hard?

 

Liefs,

Kim-Elise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge