Wanneer je je oude hobby weer oppakt…

Wanneer je je oude hobby weer oppakt…

Hoi allemaal!

Vandaag wil ik jullie laten zien waarom ik de laatste tijd erg afwezig ben op mijn blog. Ik heb namelijk weer mijn oude hobby herontdekt haha. Klinkt erg dramatisch hè. 

Als klein meisje was ik altijd al aan het tekenen en aan het schilderen. Ik had dan ook een redelijke verzameling stiften en potloden en kon het niet uitstaan als anderen hiermee wilde tekenen. Ik was namelijk erg voorzichtig en sommige klasgenootjes ehhh niet echt haha. Denk aan stipjes ‘tekenen’ waardoor de hele punt verdween. Snap je? We hebben het hier wel over de basisschool trouwens.

img_7158

Toen ik naar de middelbare school ging werd het natuurlijk al wat minder en ook op het MBO tekende en schreef ik niet veel meer. Ik wist niet wat ik wilde tekenen en had geen tijd en zin meer. Af en toe had ik van die perioden dat ik wel weer veel tekende. Dan kwam de verzameling met potloden weer op tafel en hing ik weer even de creabea uit haha. Lijkt heel wat als ik het zo teruglees maar ik doe het gewoon als hobby en ik kan niet zeggen van mijzelf dat ik goed kan tekenen haha.

Je voelt het vast al aankomen maar ik teken weer. Wat een verrassing zeg. Het begon met de nieuwe hype ‘handletteren’. Mijn moeder attendeerde mij hier eigenlij k op. Ze vond het echt wat voor mij omdat ik van mooie letters hield en omdat ik vroeger altijd tekende. Mijn overgrootoma, mijn moeders oma dus, hield hier ook van. Maar zij deed echt aan kalligraferen. Als klein meisje kreeg ik wel eens brieven van haar met de meest prachtigste letters. Ik ben inmiddels weer fan en dan vooral van het ‘handletteren’. Ik heb een tijd geleden het boek besteld ‘Handletteren doe je zo!’ van Karin Luttenberg. Die kun je hier aanschaffen. Sinds ik dat boek heb ben ik iedere dag wel aan het schrijven en aan het tekenen. Ik zal hieronder wat tekeningetjes laten zien. Ik ben ook te volgen op Instagram en ik heb een Facebook-pagina aangemaakt waar al mijn tekeningen op komen te staan.

schermafbeelding-2016-11-22-om-15-56-44

Als je op de bovenstaande foto klikt ga je automatisch naar mijn Instagram 😊!

img_7060

img_7061

img_7049

img_7006

img_6978

img_6966Op de Pinterest van Blond Amsterdam zag ik deze tekening. Nou ja niet helemaal natuurlijk want dit is mijn versie haha.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien! Houden jullie zelf ook van tekenen?

 

img_5999-1

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge