10 dingen waarom Londen echt helemaal te gek is

10 dingen waarom Londen echt helemaal te gek is

Londen…. Vorig jaar heb ik haar (haar? Ja voor nu even wel) voor het eerst mogen ontmoeten en OMG wat een stad. Het was het eerste stedentripje samen met mijn vriend dus dat was natuurlijk ook mega leuk, maar toen ik een paar maanden later nog een keer ging werd het me toch wel erg duidelijk. Londen is mijn nieuwe favoriete stad. En waarom?

Een wereldstad om de hoek

Londen is toch echt wel een wereldstad en het is natuurlijk lekker dichtbij als je het vergelijkt met New York. Voor mensen met vliegangst is het ook goed te bereiken, omdat je met de auto op de boot kunt. Een hekel aan water? Dan kun je met de trein! Als je met de trein naar Londen gaat stap je na een paar uur midden in de stad uit en dat is ideaal. Ga je toch met de auto en de boot? Dan kun je naar Calais en vanaf daar ga je met de boot naar Dover. Dit duurt ongeveer twee uur. Vanaf Dover is het nog ruim anderhalf uur naar Londen. Zelf ging ik de tweede keer met Slangenreizen.nl

Ben je helemaal fan van vliegen of heb je een hekel aan autorijden, boten en treinen? Dan spring je natuurlijk in het vliegtuig. Een ticket is niet mega goedkoop maar het is wel te doen, vind ik. Ook heb je erg veel keuze. Londen heeft namelijk een aantal vliegvelden. Ik vloog van Amsterdam naar Londen City en dat scheelt, in Londen, een hoop reistijd omdat het vliegveld nagenoeg midden in de 'City' ligt. Je stapt daar in de tube en je bent zo in je hotel.

Een mega schone stad

Voor een grote stad zoals Londen lijkt het bijna onmogelijk hè? Maar het is echt heel erg schoon. Zoals je in Amsterdam af en toe getackeld wordt door een leeg blikje bier, kun je in Londen bijna van de grond eten. Dan is dat misschien een beetje overdreven maar een blikje bier of een oude krant op de straat zul je daar écht niet snel aantreffen. En om dan te zeggen dat je scheel wordt van de schoonmakers? Nee ook niet eigenlijk.

Waarom Londen?

Het openbaar vervoer is fan-tas-tisch!

Als je toerist bent in ieder geval… Bij aankomst in Londen kun je op het vliegveld (maar ook op stations) een soort OV-chipkaart kopen. Een Oyster Card heet zo'n kaart. Hier zet je geld op en reizen maar! Oh en ehhh… Je betaalt nooit NOOIT NOOOOIT meer dan £6,60 als je in zone 1 en 2 reist…. Laten alle bezienswaardigheden nou net onder zone 1 en 2 vallen! Naast die fijne meevaller krijg je ook nog eens heel veel korting. Hier kan Amsterdam écht nog wat van leren.

Handige tip….. Na zo'n hele dag reizen met de metro ben je al gauw door die £6,60 heen dus stap eens in een bus en blijf zitten tot het eindstation! Wij pakten de bus bij Paddington Station en stapten uit bij Liverpool Street Station. Je rijdt dan langs allerlei mooie gebouwen en ook langs een aantal 'highlights' van de stad.

De mensen zijn heel vriendelijk

Ik houd erg van de ouderwetse stijl. De deur openhouden voor vrouwen of helpen met zware tassen en dat soort dingen. Dat wordt in Nederland steeds minder, toch? In Londen is dat gewoon nog heel erg normaal en dat vind ik zo'n mega pluspunt! Het winkelpersoneel was ook zó leuk! Ik was in de LUSH winkel en ik had net een nieuw hoesje om mijn telefoon toen er iemand naar me toe kwam; Oh my goooosh girl! Your phonecase, I loooooove it! Dat is toch leuk! Dat zal je hier in Nederland ook wel hebben maar het is toch anders.

Waarom Londen?

De winkels……. Geen woorden voor

Ach ze zijn zo prachtig. Ik keek mijn ogen uit toen ik Harrods binnenliep. Als je de Bijenkorf al poepie chique vindt dan word je helemaal gek als je naar Harrods gaat. Hier liggen de Chanel tassen dus letterlijk voor je neus. Zo prachtig allemaal! En vooral erg leuk om mensen te kijken….. Daar lopen dus écht hele rijke mensen rond met tassen vol.. Tassen. Helaas heeft niet iedereen miljoenen op de bankrekening dus ik vermaakte me ook prima bij Topshop. Oxford Street is erg leuk en bezoek vooral de LUSH winkel. GIGA!

Waarom Londen?

Geen zin meer in drukte? Bezoek één van de mooie parken

Londen is natuurlijk enorm druk met bijna 9 miljoen inwoners, dus ik kan het me heel goed voorstellen dat je er een beetje kriebelig van wordt. Gelukkig heeft Londen ook een hele hoop parken waar je even kunt bijkomen. Ook hier ben je natuurlijk niet alleen maar het is een stuk fijner dan Oxford Street op een vrijdagmiddag.

De échte eerste Madame Tussauds kun je daar bezoeken

Ik wilde hier graag naartoe, maar we hadden eigenlijk te weinig tijd. Ik ben nog nooit naar zo'n museum geweest en het lijkt me heerlijk fout. Lekker op de foto met echte neppe beroemdheden haha. En dan natuurlijk wel bij de aller eerste Madam Tussauds! Dus voor de volgende keer….

Waarom Londen?

Regent het? Bezoek een museum… Gratis!

Ja echt gratis. Londen is mega duur dus dan is dit wel erg fijn. Heel stom maar ik wist dit dus niet……… Ik wist bijna alles van Londen toen we daar waren maar dit had ik even gemist. Misschien wel omdat ik het niet durfde te geloven. Ben je dus net zo'n Londen gek als ik? Bezoek dan Museum of London. Dit gaat over de stadsgeschiedenis. Ook National History Museum, British Museum, Science Museum en het National Army Museum zijn gratis.

De sfeer is gewoon heel erg prettig

Als je door Londen loopt voelt het heel normaal. Niemand let op elkaar maar als je hulp nodig hebt dan staat iedereen voor je klaar. Ze kijken je niet gek aan als je vraagt waar de Big Ben is, als je er zo goed als naast staat. Ook vinden ze het niet raar als je een woord niet goed uitspreekt.
Ik voelde me heel erg thuis in zo'n grote stad en zou er helemaal geen moeite mee hebben om daar te gaan wonen… Heel graag zelfs. Het lijkt me heerlijk. Londen is alleen wel heel erg duur om te wonen dus daar moet ik nog even iets op verzinnen.

Waarom Londen?

Gek op auto's? Zet een stoeltje neer in Knightsbridge

Echt, no kidding. Zoveel mooie auto's heb je daar. Knightsbridge is een hele dure wijk en straat in Londen dus daar vliegen de Ferrari's, Rolls Royces en Bentleys om je oren. Ook Audi's trouwens dus ik vond het ook heel erg leuk hahaha. Waarom Londen?

Een gifgroene Cayenne staat niet hoog op mijn lijstje maar gaaf is hij wel. Oh en ik zeg geen nee hoor…. Als hij morgen voor de deur staat. Iemand?

 

En? Heb ik  je over kunnen halen? Of ben je net zoals ik gek op de stad en kun je niet wachten om terug te gaan? Laat jouw tip achter bij de comments!

Liefs,

Kim-Elise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge