Mijn hardloop essentials🏃🏻‍♀️

Mijn hardloop essentials🏃🏻‍♀️

Als echte hardloopjunk ahum heb ik al een aantal dingen waarmee ik niet meer zonder kan. Denk aan goede schoenen of een handige app. In deze blogpost vertel ik je welke spullen mij nu heilig zijn.

Goede schoenen

IMG 2380 e1494955438176 1440x1920 - Mijn hardloop essentials🏃🏻‍♀️

Je hoort natuurlijk aan alle kanten dat goede schoenen heel belangrijk zijn. Hoe-en waarom het zo belangrijk is weet ik niet. Voor je houding en om blessures te voorkomen natuurlijk maar ik vraag me dan wel af hoe barefoot runners dat dan doen. Ik ren zelf op dit moment op de Nike Free RN en die lopen fijn. Ik heb geen pijntjes, soms wat stijf maar dat lijkt me normaal. Misschien dat ik er nog te kort op loop maar dat denk ik niet. Ik ren vanaf begin maart drie keer in de week dus dat lijkt me eerlijk gezegd lang genoeg. Ik heb wel andere schoenen op het oog en dat zijn de Nike LunarEpics. Ik vind het alleen wel heel spannend om ze aan te schaffen, omdat ik bang ben dat ze na een tijdje niet meer lekker zitten. Wat een piepdoos hè.

Goede kleding

Ik dacht altijd dat dat een suf verkooppraatje was maar goede kleding is écht wel fijn. Een goede sport BH bijvoorbeeld of een shirtje wat niet nat blijft. Voor in de herfst heb ik een jasje wat waterafstotend is en dat is ook wel een uitkomst hoor! Ik ben zelf op dit moment op zoek naar een nieuwe sport BH omdat ik merk dat mijn huidige BH een beetje los begint te zitten aan de onderkant en dan geeft hij ook geen steun meer natuurlijk. Bij goede kleding horen natuurlijk ook sokjes. Ik vond dat altijd een beetje overdreven want mijn normale sokken zaten ook prima. Sinds een paar weken gebruik ik de sportsokken van de Action (geloof ik?) en dat zit toch wel lekkerder. Ze zitten wat strakker en dat lijkt wat meer steun te geven. Dat kan ook tussen mijn oren zitten hoor. 

Een handige app om alles bij te houden

IMG 2378 e1494955241929 1440x1920 - Mijn hardloop essentials🏃🏻‍♀️

Ik kan niet rekenen en ik vind het super stom maar ik ben ook dol op cijfers. Hoe raar is dat. Ik vind het heerlijk om te zien hoelang ik heb gelopen en hoeveel kilometers dat waren én de calorieën natuurlijk. Ik gebruik de app; STRAVA. Een hele duidelijke app die precies aangeeft wat jij wilt weten. Helaas liet hij me afgelopen zondag in de steek dus ik moet het vertrouwen weer even vinden, dramaqueen hier. De app van Nike is natuurlijk ook een hele goede optie. Ook hoor ik altijd goede verhalen over Runkeeper, Endomondo en Runtastic. Het is natuurlijk ook erg persoonlijk!

Voor de echte hardloopjunkies is een sporthorloge misschien wel een leuk speeltje. Ik heb de Apple Watch Series 2 en daar ben ik heel blij mee. Naast de Apple Watch heb je ook nog horloges van TomTom en Garmin.

 

En waar laat ik dan mijn sleutels en telefoon?

Als ik dit schrijf heb ik net een ‘Flipbelt‘ besteld. Een Flipbelt is een sportriem met allemaal handige vakjes. Hij is gemaakt van een zachte elastische stof en hij kan in de wasmachine. Hij komt morgen binnen (vandaag als jullie dit lezen) en als het een beetje meezit kan ik hem meteen uitproberen en dan lezen jullie natuurlijk wat ik er van vind!

 

Wat zijn jouw sport/ hardloop essentials?

Liefs,

Kim-Elise

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge