UPDATE: “Waarom ben je zo vaak afwezig?”

UPDATE: “Waarom ben je zo vaak afwezig?”

Goedemorgen allemaal!

Ongeveer twee maanden geleden kwam er een blogje online over het feit dat ik regelmatig afwezig ben. Dit heeft te maken met mijn Scoliose. Als je het niet hebt gelezen kun je dat hier doen. Ik kreeg hele lieve reacties van bekende en onbekende mensen en dat deed mij erg goed. Ook schreef ik toen dat ik in januari een afspraak had bij een neuroloog. Hoe dat ging en hoe het nu gaat vertel ik je in deze blog.

“Met bibberende beentjes stapte ik de kamer binnen”

Halverwege januari stond er een afspraak gepland met een neuroloog in het OLVG. “Mijn” eigen ziekenhuis dus alles hadden ze hier binnen handbereik. Ik was best zenuwachtig want als ik aan een neuroloog denk, denk ik aan enge dingen. En ik was natuurlijk heel nieuwsgierig waar de oorzaak lag van het feit dat ik steeds heel duizelig ben en dat mijn benen niet helemaal lekker werken. Dus met bibberende beentjes stapte ik de kamer binnen.

img 7995 177x300 - UPDATE: "Waarom ben je zo vaak afwezig?"

De neuroloog ging eerst allemaal testjes doen en kon daarna gelukkig uitsluiten dat er geen enge aandoeningen zijn in mijn hoofd. De duizeligheid komt waarschijnlijk doordat mijn bloeddruk veel te laag is. Hierdoor moet je bloed natuurlijk harder werken en hierdoor kan duizeligheid optreden. Dit was helemaal nieuw voor mij dus ik moest voor de zekerheid nog een afspraak maken met de huisarts om dit verder te onderzoeken. Ook bij de huisarts was mijn bloeddruk veel te laag en hier heb ik nu middeltjes voor.
En dan. Het rare gevoel in mijn been. Dit komt door een zenuw die beschadigd is door mijn brace. Toch een beetje jammer. Ik heb het in die periode vaak genoeg aangegeven dat mijn been zeer deed :’). Dit zou over kunnen gaan maar omdat ik daar nu 8 jaar mee loop hoor ik bij het groepje waarbij het niet over gaat. Dat is wel vervelend natuurlijk maar ik ben blij dat ik nu weet wat dat vreemde gevoel is! De neuroloog kon alleen niet achterhalen hoe het komt dat ik ook soms door mijn benen zak. Dit kan komen door de pijn. Ik weet niet zo goed hoe ik dat moet uitleggen. Ik krijg het idee dat je spieren dan even in paniek zijn en niet meer helemaal weten wat ze moeten doen. Maar daar kan ik dus helemaal naast zitten hè hahaha.

Ook vertelde ik in december dat ik een speciale therapie ging volgen. Daar ben ik nu een paar keer geweest en ik ben erg enthousiast. Het gaat ongeveer drie maanden duren voordat ik waarschijnlijk verschil ga merken. Ik ben dus erg benieuwd! Ik hoor heel veel positieve verhalen dus het kan zeker niet tegenvallen. De vraag over hoe het nu gaat kan ik dus ook nog niet echt beantwoorden.. voor nu nog hetzelfde ook qua duizeligheid maar dat kan ook haast nog niet over zijn. Dat is dan wel erg snel. Ik vind het ook niet heel erg meer (wel heel vervelend natuurlijk). Dat klinkt natuurlijk een beetje raar, maar ik ben blij dat ik nu weet waardoor het komt en daardoor raak ik niet meer zo snel in paniek! 

 

Bedankt voor het lezen 😃! Over ongeveer drie maanden zal ik nog een update geven wat betreft de therapie. En de duizeligheid zal dan ook helemaal weg zijn!

 

IMG 9776 300x300 - UPDATE: "Waarom ben je zo vaak afwezig?"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge