Waarom ben ik eigenlijk gaan bloggen? En hoe pak je dit aan?

Waarom ben ik eigenlijk gaan bloggen? En hoe pak je dit aan?

In oktober bestaat mijn blog 2 jaar. Dat is vergeleken met beautygloss.nl of cynthia.nl natuurlijk peanuts maar ik vind het persoonlijk al best een tijdje! In dit artikel leg ik je uit waarom ik ben begonnen met bloggen en hoe ik dit heb aangepakt. Ik vond dat namelijk best moeilijk. Ik kende WordPress al wel maar ik wilde geen website met blablabla.wordpress.com dus daar moest ik iets op verzinnen.

Voordat ik begon met bloggen volgde ik de blogs van Mascha, Serena, Cynthia en Shirley al. Ik vond het erg leuk om de persoonlijke verhalen te lezen en natuurlijk alle artikelen over mode en beauty. Zelf houd ik ook van make-up maar verder dan dat komt het eigenlijk niet. Ik draag het wel make-up maar voor tips over foundation moet je echt niet bij mij zijn. Ik houd het graag simpel. Dat neemt niet weg dat ik het wel heel leuk vind om naar make-up tutorials te kijken. Nou goed, blogs las ik dus al en ik ging er steeds meer volgen. VeraCamilla…. Annemerel… Maar ook Engelstalige bloggers zoals; Carli Bybel en onze eigen Nikkietutorials.

Het idee dat je zelf een stukje had op het World Wide Web vond ik erg interessant. En het leek me heel erg leuk om zelf berichten te schrijven en ervaringen te delen met anderen. Schrijven vond ik altijd al leuk maar ik hield het nooit lang vol omdat ik niet zo goed wist waar ik het voor deed. Tot eind 2015. Ik besloot dat het tijd was voor een eigen plekje op het internet. Ik had al genoeg blogs gelezen over de aanpak en ik had ook al een aantal gratis WordPress sites gehad. Het was dus tijd voor een domeinnaam.

bloggen

Een domeinnaam bedenken

Een domeinnaam is de naam van jouw website. Mijn domeinnaam is bijvoorbeeld; www.kimelise.com. Dat kimelise.com is iets wat je zelf kunt bedenken. Je kunt kiezen voor een; .nl, .com, .org noem maar op. Als je niet zo goed weet hoe je jouw blog moet noemen is het misschien handig om eerst een gratis WordPress blog aan te maken. Dit hoeft natuurlijk niet per se met WordPress maar kan ook met Blogger.
Je kunt natuurlijk ook een lijstje maken met dingen waarover je wilt schrijven. Misschien haal je hier inspiratie uit. Check hier of de door jouw gekozen domeinnaam nog beschikbaar is!

Webhosting en domeinnaam kopen

Oke! De domeinnaam is gekozen dus we kunnen verder gaan! Nu is het tijd om een plekje op het internet te kopen. De webhosting. En om daadwerkelijk je naam vast te leggen. Ik heb dit gedaan bij Antagonist. Ikzelf vond dit wel het engst. Ik had niemand in mijn omgeving die een echte blog had dus ik moest zelf opzoek naar een bedrijf. Helemaal niet erg natuurlijk maar het is soms wel fijn als je even kan overleggen met een vriendin, toch? En ik zie af en toe beren op de weg. Na wat speurwerk op Google en 100 mailtjes over en weer met Antagonist heb ik een pakket gekocht. Dit ging eigenlijk heel erg makkelijk. Je krijgt een e-mail met alle stappen die je moet volgen en als je hiermee klaar bent kun je eigenlijk direct aan de gang. WordPress is namelijk een soort app die je kunt downloaden!

Jeej, nu kun je gaan bloggen!

Als de bovenstaande stappen allemaal zijn uitgevoerd kun je beginnen. WordPress is erg makkelijk en je hebt keuze uit honderden thema’s. Het is nu dus echt tijd om artikelen te schrijven! Neem vooral de tijd om WordPress even te leren kennen. Je kan er namelijk zooooo veel mee doen! En er zijn zoveel leuke en handige plugins die je kunt downloaden. Dus kijk eerst even rustig om je heen ;-)!

 

Vinden jullie het leuk om te schrijven? Misschien heb je zelfs al wel een eigen blog. Zo ja, laat je website achter bij de comments :-)!

Liefs,

Kim-Elise

Bron foto: klik

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge